Telefon: +48 814 408 330
E-mail: info@v-k.pl

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH KLIENTÓW VERANO GLOBAL SP. Z O.O.

Kto jest administratorem danych osobowych

Administratorem Waszych danych osobowych jest VERANO GLOBAL Sp. z o.o. w Lublinie, ul. Vetterów 7a, 20 – 277 Lublin.

Z kim możecie się skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Waszych danych osobowych

Administrator wyznaczył specjalną osobę – Inspektora Ochrony Danych, który udziela szczegółowych odpowiedzi na pytania dotyczące przetwarzania Waszych danych osobowych. Aby się z nim skontaktować należy napisać na adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub wysłać list na adres siedziby administratora.

Jakie są cele i podstawy przetwarzania danych osobowych

Będziemy przetwarzać Wasze dane osobowe w celu:

  • wykonania umowy (na podstawie art. 6 lit. b RODO);
  • wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na administratorze, w szczególności w zakresie prowadzenia rachunkowości i dokonywania rozliczeń podatkowych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  • wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, za które administrator uznaje w szczególności: dochodzenie i obronę przed roszczeniami (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Komu możemy udostępnić Wasze dane

Abyśmy mogli realizować swoje zadania, Wasze dane osobowe możemy przekazać:

  • firmom świadczącym usługi wsparcia IT firmy oraz dostarczającym oprogramowanie informatyczne,
  • firmom kurierskim współpracującym z administratorem.

Przez jaki czas będziemy przetwarzać Wasze dane osobowe

Wasze dane osobowe będziemy przechowywać:

  • przez okres obowiązywania umowy,
  • przez okres przedawnienia roszczeń podatkowych lub roszczeń cywilnoprawnych.

Czy musicie nam podać swoje dane osobowe

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do zawarcia i realizacji umowy.

Jakie przysługują Wam prawa

Ponieważ przetwarzamy Wasze dane osobowe macie prawo do:

  • dostępu do Waszych danych oraz otrzymania ich kopii;
  • sprostowania tych danych jeśli są błędne, uzupełnienia danych jeśli zauważycie, że są niekompletne;
  • ograniczenia przetwarzania danych np. jeżeli zauważycie, że Wasze dane osobowe są nieprawidłowe, do czasu sprawdzenia ich prawidłowości – na okres pozwalający nam to sprawdzić;
  • sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w przypadkach, gdy macie do tego prawo.

Prawo wniesienia skargi

Jeśli uznacie, że przetwarzamy Wasze dane osobowe niezgodnie z przepisami prawa, możecie wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji

Wasze dane osobowe mogą być przetwarzane przez nas automatycznie, ale nie będziemy ich profilować.

Klauzule i procedury